Lijf er af


De schapentijd is al weer een tijdje achter de rug. Een drukke tijd, want naast de schapenverlossingen zijn er ook nog de verlossingen van de (vlees-) kalveren en je gewone werk. Logisch dat je dan niet altijd blij bent als je 's nachts uit je bed geroepen wordt.
Zo gebeurde mij dit voorjaar het volgende.

Lees meer: Lijf er af

Plons


Het is vrijdag 3 februari en erg koud. Het eerste ijs ligt er al en voor sommigen is dat een reden de schaatsen al onder te doen om een tochtje te gaan maken. Gelukkig heb ik verstandige collega’s. Paul is te zwaar voor zo’n vroeg experiment en Marieke moet die vrijdag werken. Helaas (1) heeft ze vrijgenomen om te gaan schaatsen.  
Nu is dat niet zo’n groot probleem en na 7 jaar universitaire studie zul je wel verstandig genoeg wezen. Kleine ondiepe plasjes zijn er immers genoeg.

Lees meer: Plons

Hobby's mogen wat kosten


Ik ken Rijk al zowat 20 jaar. Als dierenarts werd ik in het voorjaar met zekere regelmaat geroepen om hem te helpen met een moeilijke geboorte.
In het begin zag ik er nog wel eens tegenop. Rijk had altijd veel schapen en als iemand met zoveel ervaring je riep, zou het ook wel moeilijk zijn.
In de loop der jaren werd het allemaal makkelijker. Vooral de laatste paar jaar werd ik af en toe geroepen, terwijl ik dan achteraf dacht: ”Dit had je toch zelf ook wel gekund?”
Kwam dit nu alleen omdat ikzelf zoveel meer ervaring had, of was Rijk zoveel onhandiger geworden?

Lees meer: Hobby's mogen wat kosten